Residence Christie’s - Residence Christie's International Real Estate

ENG

Residence Logo

Nyhetsbrev

Kontakt

Residence-logo

Sveriges ledande aktör vid förmedling av exklusiva hem och gårdar.
Välkommen in i vår nya värld och upptäck några av Sveriges och världens vackraste hem.

OM RESIDENCE CHRISTIE'S INTERNATIONAL REAL ESTATE

Residence Christie’s International Real Estate har förmånen att representera några av Sveriges vackraste och mest exklusiva hem och gårdar. Genom våra lokala kontor i såväl Stockholm, Skåne som på Västkusten arbetar vi primärt med större innerstadsvåningar och villor i de mest attraktiva områdena samt med sjöställen, slott och gårdar.

Residence är en del av Christie’s International Real Estate vilket är ett helägt dotterbolag till Christie’s, världens äldsta auktionshus för konst. Christie’s grundades 1766 i London och är specialiserat på exklusiva konstföremål. Sedan 2009 ägs Christie’s av fransmannen Francois Pinault som bland annat även äger Gucci, Yves Saint Laurent och Château Latour. Christie’s International Real Estate grundades 1987 och förvärvades av Christie’s 1995 för att tillvarata synergieffekterna mellan exklusiva konstföremål och exklusiva fastigheter. Idag finns Christie’s International Real Estate representerat i 48 länder med 138 filialer, alla specialister på exklusiva bostäder i sina lokala fastighetsmarknader. Hemsidan har över 70 miljoner besökare per år. Residence fastighetsmäkleri grundades 2002 av Lars Fogelklou, Jonas Martinsson, Per Bjerkén och Jan Lundqvist. Tillsammans hade de decennier av samlad expertis inom segmentet Sveriges mest exklusiva bostäder. År 2008 blev Residence fastighetsmäkleri en del av Christie’s International Real Estate som enda mäklare i norra Europa, och heter därefter Residence.

Geografisk täckning

Genom våra lokala kontor i såväl Stockholm, Skåne som på Västkusten arbetar vi primärt med större innerstadsvåningar och villor i de mest attraktiva områdena samt med sjöställen, slott och gårdar. De regionala marknaderna stöds av såväl sitt egna kontaktnät som vårt nationella och internationella kontaktnät som i detta segment saknar motstycke.

True Partnership

Vi är alla delägare/partners vilket skapar ett för vår bransch helt unikt samarbete mellan företagets mäklare, och ger dig som kund tillgång till detta segments absolut största kontaktnät, större tillgänglighet och väsentligt högre servicenivå.

Christie’s International Real Estate

Residence är en del av Christie’s International Real Estate som har en världsomspännande verksamhet och är det största existerande nätverket för exklusiva bostäder. De bostäder och gårdar vi erbjuder här i Sverige exponeras även mot en internationell marknad genom Christie’s International Real Estate.

Christie’s Auction House

Christie’s International Real Estate är ett helägt dotterbolag till Christie’s, världens äldsta auktionshus för konst, grundat redan 1766. Genom en unik marknadsföring samt ett omfattande kontaktnät, som även inkluderar Christie’s konstkunder, erbjuds den absolut bästa möjligheten att nå såväl köpstarka utlandssvenskar som internationella investerare.

Professionell service

De mest exklusiva bostäderna följer inte den generella bostadsmarknadens utveckling utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av sällsynta prisnivåer, perception och skicklighet krävs för att etablera nya riktmärken för prissättning. Vår expertis stöds av pågående och avslutade prestigeförsäljningar där vår värdering och rådgivning ofta kommer från förstahandsinformation om konfidentiella transaktioner.

Absolut diskretion

Vi genomför ett flertal affärer under full diskretion, utan traditionell marknadsföring tack vare vår unika affärsmodell, true partnership. Hela företaget arbetar som ett team, enbart med de mest exklusiva bostäderna och gårdarna. Därmed är vi i ständig kontakt med såväl de rätta nationella kunderna, som de internationella via Christie’s International Real Estate och Christie’s Auktionshus.

Tillgänglighet

Då vi endast förmedlar prestigebostäder är vi inte tyngda av att ha ett stort antal mindre tidskrävande bostäder till salu, utan vi kan tillhandahålla den höga servicenivå som våra kunder förväntar sig och som krävs för ett lyckat slutresultat.

Expertis

Vi tillhandahåller tjänster till de mest kvalitetsorienterade svenska och internationella kunderna. Vi representerar ett brett spektrum av bostäder, från storstadens våningar och townhouse till exklusiva villor och sjöställen samt slott och gårdar. Detta är vår expertis.

Världsomfattande exponering

Med fler än 850 kontor i 48 länder och med försäljningar som är fantasi hos andra, kan våra uppdragsgivare njuta av en helt unik fördel. Vår oöverträffade tillgång till Sveriges mest kvalificerade köpare tillsammans med såväl Christie’s auktionshus som Christie’s International Real Estates kunder, ges våra uppdragsgivare den sällsynta fördelen av en internationell exponering mot rätt målgrupp.

Christie’s International Real Estate Magazine

Magasinet ger en exklusiv tillgång till såväl Christie’s auktionshus som Christie’s International Real Estates kunder och ger möjlighet till en aldrig tidigare skådad nivå av internationell exponering av prestigebostäder. Magasinet når 250 000 av världens mest förmögna människor vilka normalt är oerhört svåra att nå. Ta del av vår senaste utgåva genom att klicka på bilden.

VÄLKOMNA ATT KONTAKTA OSS

Vårt rykte för diskretion och redlighet backas upp av vårt unika klientregister, en intensiv arbetsinsats, serviceetik samt en historik av framgångsrika prestigeförsäljningar. Vi hoppas att du har fått en god inblick i vår särskilt anpassade mäklartjänst, varmt välkommen att kontakta oss.

GET SOCIAL

Följ oss på instagram, klicka på bilderna nedan

Här presenteras Christie’s topp 5 auktioner under 2020

ONE: A Global Sale of the 20th Century 
New York  10 juli 2020 
Roy Lichtenstein (1923-1997) Nude with Joyous Painting 
Olja och Magna på duk 
177.8 x 134.6 cm. 
Målad1994. 
Utrop: Estimate On Request 
Klubbat belopp: $46,242,500 
 
 
20th Century Evening Sale 
New York  6 oktober 2020 
Cy Twombly (1928-2011) 
Utan titel [Bolsena] 
Olje-baserad färg, vax krita, grafit och tuschpenna på duk 
199.4 x 240 cm. 
Utförd 1969. 
Utrop: $35,000,000-50,000,000 
Klubbat belopp: $38,685,000 
 
 
20th Century Evening Sale 
New York  6 oktober 2020 
TYRANNOSAURUS REX SOUTH DAKOTA, USA 
Från Hell Creek-formationen, 16 meter under K-T-gränsen, Maastrichtian, Late Cretaceous (cirka 67 miljoner år sedan). En manlig Tyrannosaurus rex, i anmärkningsvärt tillstånd av konservering, som visar patologier som punkteringssår i käftarna. 188 ben monterade på anpassad ram med ytterligare gjutna element. En separat display för originalskallen och tänderna. 
 
1128 x 396 x 183cm 
 
Utrop: $6,000,000-8,000,000 
Klubbat belopp: $31,847,500 
 
20th Century Evening Sale 
New York  6 oktober 2020 
Mark Rothko (1903-1970) 
Untitled 
Olja på duk 
172.7 x 153 cm. 
Målad 1967. 
Utrop: $30,000,000-50,000,000 
Klubbat belopp: $31,275,000 
 
ONE: A Global Sale of the 20th Century 
New York  10 juli 2020 
Barnett Newman (1905-1970) 
Onement V 
Olja på duk 
151.4 x 95.9 cm. 
Målad 1952. 
Utrop: $30,000,000-40,000,000 
Klubbat belopp: $30,920,000
Unik vindsvåning med 360 graders vy över Malmös takåsar från egen takterrass.

#rc #malmö #mäklare #broker #realestate #agent #realestateagent #mäkleri #fastighetsmäklare #fastighetsmäkleri #residence #christies #sweden #international #skåne #exteriör #terrass #takterrass #vy #panoramavy #utsikt #view #style #exteriör #exteriordesign #design #luxury #våning #lägenhet #apartment
”Villa Jasmine”
Här bestämmer du själv gränsen mellan inne och utomhusmiljön. Villans unika läge erbjuder en slående panoramavy över havet och de omkringliggande klipporna.

#saintbarthelemy #ocean #hav #vy #utsikt #view #villa #uniqe #unikt #panorama #exterior #exteriors #exteriordesign #architecture
Gamla Kassans vackra och mycket unika entré. En generös fastighet på absolut bästa läge i Landskrona. Uppförd 1754 till borgmästare Bernhard Oelreich.
Vi på Residence önskar er en god fortsättning.

#residence #rc #realestate #broker #mäklare #realestateagent #mäkleri #fastighetsmäkleri #landskrona #skåne #anrikt #gamlakassan #entre #vackert #unikt #uniqe #interiör #interior #interiordesign
Vi på Residence önskar er alla en riktigt god jul tillsammans med era närmsta.
Ren ljusterapi. Det här spektakulära boendet placerat i ett växthus kommer göra underverk för ditt välmående. Här bor du med ett fantastiskt ljusinsläpp och en vidunderlig utsikt över Vättern, Visingsö och det böljande kulturlandskapet. Välkommen att kontakta Thomas Swenson för vidare info.

TILL SALU