Ämtö Gård 1 - Residence Christie's International Real Estate

ENG

Residence Logo

Nyhetsbrev

Kontakt

ÄMTÖ GÅRD

MÄKLARE: Thomas Swenson

Skärgårdshemman på ljuvliga ön Ämtö i Gryts skärgård. Hus om 290 kvm invid havet, sjöbod med bastu och brygga. Goda jakt- och fiskemöjligheter.

Med några minuters båtfärd på glittrande vatten når du skärgårdsdrömmen som erbjuder dig både avkoppling och livskvalitet. Hela ön är full av fantastiska smultronställen och här infinner sig en genuin skärgårdskänsla med vacker natur, hav, stränder och bryggor. Fastigheterna är två till antalet och omfattar ca 130 ha samt ca 8 000 kvm naturtomt. En sammanhållen arrondering som omfattar totalt ca 82 ha mark varav 11 ha åker- och betesmark. Skogen är välskött med en bonitet om 5 m³sk/ha, ca 56 ha produktiv skogsmark och med ca 7 844 m³sk. Till Ämtö gård hör också 47 ha vatten. Fastigheten är väl försedd med vägar som underlättar framkomlighet och nyttjandet av markerna. Goda förutsättningar för jakt med flertalet jakttorn och praktisk slaktbod med kylanläggning. Nuvarande ägare arrenderar ytterligare 280 ha jaktmarker av kommunen, där köpare har möjlighet till fortsättning.

Ämtö/Väggö är en av de största öarna i Gryts skärgård med sina 700 ha. Stora delar är naturreservat med ekhagar, lövskog och hällmarkstallskog men också varierande, unika och karaktärsrustika inslag som strandängar, våtmarker, släta hällar och skyddade vikar. Ämtö bjuder på en häpnadsväckande flora och rikt djurliv. Ön är glest bebyggd med ett antal fritidshustomter och två större jordbruksfastigheter.

Ämtö gård är ett traditionellt skärgårdshemman med ett vackert vitt stenhus. Gårdsbilden ramas in av öppna, naturromantiska hagmarker som övergår i uppvuxna undersköna ekdungar. Huset är högt och ogenerat beläget vilket ger hänförande vyer över den glittrande vattenspegeln. Mangårdsbyggnaden disponerar hela 290 kvm varav 260 kvm boyta som inrymmer 8 sovrum. Här finns stora och ljusa sällskapsrum som möjliggör ett rikt socialt umgänge för den stora familjen eller bekantskapskretsen. Flera originaldetaljer är bevarade såsom fullt fungerande öppen spis med insats, spegeldörrar och vackra snickerier. De flesta rum är berikade med havsutsikt vilket ger en rogivande kontakt med vattnet. I anslutning till huset finns större terrass med vedeldad badtunna och fantastiska vyer över havslandskapet. På klipphällen bredvid är gäststuga uppförd, innehållande tre gästbäddar samt egen liten terrass med soligt läge. Strandlinjen bjuder på badvänlig natur med vackra klippor. Gedigen privat brygganläggning med segelbåtsdjup samt sjöbod med vedeldad bastu som innebär många njutningsbara stunder.

Till Ämtö tar man sig med egen båt eller med skärgårdslinjen. På fastlandet finns egen båtplats samt parkeringsplatser tillgängligt. Bekvämt och enkelt.

Välkommen till en sann skärgårdsdröm!


För ytterligare information och privat visning vänligen maila till [email protected], tack!

LÄS MER

FAKTA

Adress: Ämtö Gård 1

Antal rum: 11

Boarea: 260 kvm

Biarea: 30 kvm

Tomtarea: 129.57 ha

Pris/bud: Pris på förfrågan

MÄKLARE

DELA:

facebook twitter pinterest email

ENG

PLATS

Thomas Swenson

Thomas har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1999. Med sina många år i branschen har han stor erfarenhet och kunskap om marknaden. Med siktet inställt på kvalitet och kundnöjdhet går han helhjärtat in i varje uppdrag. Att få representera några av Sveriges vackraste och mest exklusiva hem och gårdar under varumärket Residence Christie´s ser han som ett stort privilegium. Thomas bor med sin familj på en gård strax söder om Linköping och som fastighetsmäklare är hans verksamhetsområde Linköping och Östergötland med omkringliggande landskap.

Tack för ditt mail, vi återkommer snarast

Något gick fel, var god försök igen senare

ALLA BILDER

BESKRIVNING

BILDER

KARTA

KONTAKT

stäng bildvy