Torget 1 - Residence Christie's International Real Estate

ENG

Residence Logo

Nyhetsbrev

Kontakt

Kullerstensgator, 1100-tals kyrka och Gamla Skeppsbron. Läget är bästa tänkbara.

MÄKLARE: Jörgen Göransson

Gatuhus med sagolikt bra läge i Gamla Åhus absoluta stadskärna med pittoresk innergård och gästhus i korsvirke.

1938 lät köpman Herman Nordström uppföra gatuhuset utmed torget med utsikt över Sankta Maria Kyrka från 1100-talet. Ett gatuhus med vacker fasadtegel och med generösa fönster för att släppa in ljuset och livet. I den lilla affärslokalen i källarplan bedrev man under åren diverse handel. Man kan förstå att att Herman valde denna platsen att uppföra sin fastighet. Åhus är en av Sveriges bäst bevarande medeltida städer. I den gamla stadskärnan med sina kullerstensbelagda gator, trånga gränder, stockrosor utmed fasaderna och med Gamla Skeppsbron längs kajen en bit bort. Folklivet under sommarmånaderna, rörelsen på folk och ändå en egen oas mitt i detta.
Idag är Torget 1 nästintill ett landmärke i Åhus. Gatuhuset passeras när man går från Gamla Skeppsbron till kyrkan och de vackra paradgatorna avlöser varandra en efter en. Men mitt i detta myller av uppmärksamhet och rörelse finner vi att innergården, bostaden och gästhuset inger oss lugn och ro och en avstressande miljö. Det är pittoreskt och väldigt ombonat på innergården. Det växer fruktträd, buskar och prydnadsväxter i densamma. Trädgårdsgångarna, altanen, balkongen och uteplatsen är i perfekt harmoni.
Väl inne i bostaden hör vi hur veden sprakar i kaminen. Vi njuter av värmen och vi har funnit en plats att koppla av. Det naturliga ljuset är sagolikt vackert i bostaden. Detta tack vare generösa fönster i tre väderstreck.
Bostaden är välplanerad och modern. Den rymmer sällskapsrum, matrum, ett modernt kök samt, åtminstone, tre naturliga sovrum och ett generöst walk in closet med utgång till balkong mot innergården. Lägg till detta en utmärkt källare med rena ytor och vi har en bra bild av bostaden.
Välkommen att boka tid för personlig visning av detta gatuhus i Gamla Åhus absoluta stadskärna.

LÄS MER

FAKTA

Område: Åhus

Adress: Torget 1

Antal rum: 6

Boarea: 164 kvm

Biarea: 122 kvm

Tomtarea: 294 kvm

MÄKLARE

Jörgen Göransson

070-617 96 90

[email protected]

DELA:

facebook twitter pinterest email

ENG

SÅLD

Jörgen Göransson

Jörgen är en av de mest erfarna fastighetsmäklarna i Skåne. Alltid tillgänglig, lätt att nå, affärsmässig, resultatinriktad och alltid uppdaterad. Jörgen förmedlar både villor i tätorten, gårdar, lantbruk och kommersiella fastigheter såväl som fritidsfastigheter med unika lägen runt om i Skåne. Mycket på grund av hans gedigna kunskap och Residence Christies nätverk har Jörgen lyckats göra ett flertal rekordförsäljningar på olika orter i Skåne. Jörgen har varit i branschen sedan 1989 och är registrerad fastighetsmäklare sedan 1990. Med en fastighetsmäklare som Jörgen med sin långa erfarenhet och sin kunskap tar Ni er försäljning till en ny nivå. Välkommen!

Tack för ditt mail, vi återkommer snarast

Något gick fel, var god försök igen senare

ALLA BILDER

BESKRIVNING

BILDER

KONTAKT

stäng bildvy