Tokö 202 - Residence Christie's International Real Estate

ENG

Residence Logo

Nyhetsbrev

Kontakt

Skärgårdsparadis vid södra Smålandskusten

MÄKLARE: Thomas Swenson

Med natursköna vyer och en egen liten ö i Kalmarsund ligger detta unika skärgårdshemman. Lugnt och idylliskt belägen gård på 21 ha fördelat på skog, betesmark, åker och vackert kustlandskap.

Här i Smålandskustens sydligaste skärgård vid Kalmarsund, ligger detta natursköna paradis med vyer över hav, kobbar och skär. Man blir tagen av lugnet som den lummiga idyllen förmedlar. Gården är ett charmfullt skärgårdshemman på 21 ha fördelat på egen ö, skog, betesmark, åker och vackert kustlandskap.

Mangårdsbyggnaden erbjuder ca 168 kvm och andas sekelskiftsromantik med kakelugnar, spröjsade fönster och dubbeldörrar till finentrén. Här finns ett generöst lantkök, fem sovrum och två sällskapsrum i fil med vackra fönsterpartier som släpper in det magiska skärgårdsljuset. Där är nog den bästa platsen i huset att avnjuta utemiljöns fruktträd, grönskande buskar och gammelvärldens blommor. Den stora trädgården rymmer även högresta ekar och erbjuder flera möjliga uteplatser, både för att avnjuta dagen och uppleva årets alla skiftningar. Allt vackert inramat av en iögonfallande och rustik stenmur.

Gården bär på en unik historia då den ägts av Carl Boberg och hans fru Elisabeth. Under sin levnadstid skrev han en av världens mest kända religiösa sånger; O store Gud, vilket senare kom att sjungas in av storheter som Elvis Presley, Whitney Houston och Johnny Cash. Nu drivs gården av fjärde generationen som tagit fasta på det kulturella arvet och renoverat med varsam hand.

Nere vid strandkanten njuter du av en egen strand, tar ett bastubad eller båten ut i sundet. Gården ligger avskilt utan någon båttrafik och består förutom bostadshuset av en äldre ladugårdsbyggnad, gästhus med cykel- samt vedförråd. Vid den egna bryggan ligger bastuhus och välbevarad sjöbod.

Välkommen till en sommaridyll!

LÄS MER

FAKTA

Område: Tokö

Adress: Tokö 202

Antal rum: 7

Boarea: 168 kvm

Biarea: 5 kvm

Tomtarea: 21.1354 ha

MÄKLARE

DELA:

facebook twitter pinterest email

ENG

SÅLD

Thomas Swenson

Thomas har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1999. Med sina många år i branschen har han stor erfarenhet och kunskap om marknaden. Med siktet inställt på kvalitet och kundnöjdhet går han helhjärtat in i varje uppdrag. Att få representera några av Sveriges vackraste och mest exklusiva hem och gårdar under varumärket Residence Christie´s ser han som ett stort privilegium. Thomas bor med sin familj på en gård strax söder om Linköping och som fastighetsmäklare är hans verksamhetsområde Linköping och Östergötland med omkringliggande landskap.

Tack för ditt mail, vi återkommer snarast

Något gick fel, var god försök igen senare

ALLA BILDER

BESKRIVNING

BILDER

KONTAKT

stäng bildvy