Husby Säteri - Residence Christie's International Real Estate

ENG

Residence Logo

Nyhetsbrev

Kontakt

Husby säteri - anrik hotell och konferensanläggning

MÄKLARE: Thomas Swenson

Havsnära hotell och konferensanläggning med anrik säteribyggnad och flera välhållna bostadsbyggnader. Möjlighet till enklare djurhållning.

I hjärtat av den östgötska skärgården en mil öster om Söderköping ligger Husby säteri som i folkmun kallas Husby slott. Hela gårdsbilden omges av vacker slottsmiljö med anor från 1500-talet och undersköna vyer över Östersjöviken, naturen och kulturen förgyller gemensamt denna plats till en av de vackraste. Gården består av corps de logi som uppfördes på 1700-talet men med anor redan från 1500-talet. Byggnaden är i tre plan med ca 600 kvm per våning samt därtill källare- och vindsplan. Det finns sex sovrumssviter i slottet, utsmyckade salar och bedårande salonger, bibliotek, vinkällare och ett storkök. Här finns även flera moderna konferensrum och personliga mötesrum. Slottsmiljön och den historiska storhetstid som omgivningarna andas är fullkomligt unik och bedårande.
Här bedrivs idag uthyrning av bostäder samt hotell- och konferensverksamhet i moderna och välhållna byggnader där dåtidens uppskattade byggnadsmaterial och arkitektur bevarats från 1700-talet och som idag har vacker patina. Husby Säteri är idag en självklar mötesplats för året runt konferenser, bröllop, fester, kurser i jägarexamen, musikevent, bilutställningar och andra event. Ca 2000 personer avnjuter varje år julbord och ofta tillsammans med övernattning. Sommaren är aktiv med mycket turister.

De vackra och välrenoverade flygelbyggnaderna ger slottet representativ karaktär och består av: Östra flygeln med sin ca 350 kvm i boarea smakfullt renoverat med högklassiga materialval, Lilla flygeln på ca 140 kvm och Jaktvillan på ca 170 kvm där båda har trädgård och uteplats. Västra flygeln innehåller garage samt konferenslokal för 100 personer. Nedanför Jaktvillan ligger Arrendatorsbostaden bestående av två lägenheter vardera på 127 kvm boarea.

Nedåt havsviken, väl avskiljt från gårdsbilden, ligger hotellbyggnaderna vackert belägna i dalgång. De uppfördes 1996 och består av modernt inredda dubbelrum med eget pentry. Hotell Sörgården har 5 dubbelrum, Norrgården 10 rum samt byggnaden, Staten som totalrenoverades år 2000, har 10 dubbelrum och två stora samlingsrum. Totalt har Husby säteri 31 rum och 65 bäddar samt därtill flygelbyggnaderna och arrendebostaden som hyrs ut året runt. Mellangården är idag relaxbyggnad med jacuzzi och bastu samt två behandlingsrum som idag hyrs ut för massageverksamhet.

Marken består av ca 40 ha och fördelar sig på åker/betesmark ca 30 ha, och skog ca 10 ha, det ingår även en liten ö i havet. Ekonomibyggnaderna på gården består av tre stora hallar, stall, isolerad, uppvärmd verkstad på ca 140 kvm, stor konferens/festlokal på 570 kvm med scen och bar för stora event, lokalen är godkänd för 600 personer. En av hallarna används till förvaring av båtar vintertid. Totalt så är det ca 3000 kvm golvyta i ekonomibyggnaderna. Bara en knapp mil västerut ligger pittoreska Söderköping med medeltida anor och med vackra Göta Kanal som rinner igenom staden.

Välkommen till unika och välskötta Husby säteri!

För ytterligare information och visning vänligen maila till [email protected] alternativt [email protected], tack!

LÄS MER

FAKTA

Område: Östergötland

Adress: Husby Säteri

Boarea: 1800 kvm

Biarea: 1000 kvm

Tomtarea: 40 ha

Pris/bud: Pris på förfrågan

MÄKLARE

DELA:

facebook twitter pinterest email

ENG

PLATS

Thomas Swenson

Thomas har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1999. Med sina många år i branschen har han stor erfarenhet och kunskap om marknaden. Med siktet inställt på kvalitet och kundnöjdhet går han helhjärtat in i varje uppdrag. Att få representera några av Sveriges vackraste och mest exklusiva hem och gårdar under varumärket Residence Christie´s ser han som ett stort privilegium. Thomas bor med sin familj på en gård strax söder om Linköping och som fastighetsmäklare är hans verksamhetsområde Linköping och Östergötland med omkringliggande landskap.

Tack för ditt mail, vi återkommer snarast

Något gick fel, var god försök igen senare

ALLA BILDER

BESKRIVNING

BILDER

KARTA

KONTAKT

stäng bildvy