Stoby-Näs Strömsfors 4435 - Residence Christie's International Real Estate

ENG

Residence Logo

Nyhetsbrev

Kontakt

Skogsfastighet med goda intäkter och osedvanligt bra läge strax norr Hässleholm

MÄKLARE: Jörgen Göransson

Historiens vindslag rör vid hjärta och sinne. Den osedvanligt vackra naturen med allé, skog och djurliv välkomnar dig med Almaån forsande runt detta representativa och tilltalande slottsliknande corps de logi med en arkitektur som andas sekelskifte. Varmt välkommen till Stoby-Näs Strömsfors Gård!

Stoby-Näs Strömsfors Gård ligger defacto på en liten ö, med Almaån forsande utanför den parkliknande trädgårdstomten. Grinden är öppen och gårdsplanen breder ut sig. Det är oerhört tilltalande med stenbeläggningar ner mot det gamla turbinhuset och ett av gästhusen. Singeln på gårdsplanen, den nyklippta gräsmattan, blodboken reser sig och ljudet av Almaån och dess fors gör sig påmind. Det är förföriskt vackert.
I början av 1900-talet så lät friherre Victor Fock nyrestaurera corps de logi. En ortstidning har i en längre uppsats om Strömsfors kallat detta ”Sydsveriges komfortablaste slott”, och detta med fullt skäl. Strömsfors blev åter pensionat under åren 1913 till 1917 då det övertogs av den danske affärsmannen Stamberg för att vara hans privatbostad. Stamberg gjorde en välbehövlig restaurering, men sålde redan efter ett år egendomen till nya ägare. Den norske affärsmannen Olaf Formoe köpte egendomen hösten 1920. Kort tid efter förvärvet drabbades Strömsfors av en förödande eldsvåda. Den nedbrunna delen av Strömsfors återuppfördes i samma stil som den gamla byggnaden. I en redogörelse från julen 1922 skriver Edvard Stjernström: "Först denna höst står Nya Strömsfors färdigt. Den nye ägaren är lyckligtvis en förmögen man, med smak och konstnärliga intressen, hvadan det är att hoppas, att Strömsfors går mot en andra renaissance."

Idag fungerar gården som privatbostad. Rummen är smakfulla och bostaden har en tilltalande planering i samtliga våningsplan. Totalt omfattar bostaden tolv generösa rum samt ett stort härligt kök. Takterrassen breder ut sig ovan hela köket om ger plats för både njutning såväl som mingel med några bubblor i glasen. Enligt taxeringen finns ca 65 ha skog, ca 5 ha åker och ca 19 ha bete. Resten omfattas av impediment och övrig mark. Uthyrning av två torp, två permanenthus, jakt och markarrende. Intäkterna på arrenden, uthyrning av bostadshus och jakt ger ett ekonomiskt tillskott på ca 224.800 kronor per år. Det finns ytterligare ett hus som skulle kunna hyras ut, men som idag används som gästhus. Välkommen!

LÄS MER

FAKTA

Område: Skåne

Adress: Stoby-Näs Strömsfors 4435

Antal rum: 12

Boarea: 575 kvm

Biarea: 65 kvm

Tomtarea: 97.2164 ha

MÄKLARE

Jörgen Göransson

070-617 96 90

[email protected]

DELA:

facebook twitter pinterest email

ENG

SÅLD

Jörgen Göransson

Jörgen är en av de mest erfarna fastighetsmäklarna i Skåne. Alltid tillgänglig, lätt att nå, affärsmässig, resultatinriktad och alltid uppdaterad. Jörgen förmedlar både villor i tätorten, gårdar, lantbruk och kommersiella fastigheter såväl som fritidsfastigheter med unika lägen runt om i Skåne. Mycket på grund av hans gedigna kunskap och Residence Christies nätverk har Jörgen lyckats göra ett flertal rekordförsäljningar på olika orter i Skåne. Jörgen har varit i branschen sedan 1989 och är registrerad fastighetsmäklare sedan 1990. Med en fastighetsmäklare som Jörgen med sin långa erfarenhet och sin kunskap tar Ni er försäljning till en ny nivå. Välkommen!

Tack för ditt mail, vi återkommer snarast

Något gick fel, var god försök igen senare

ALLA BILDER

BESKRIVNING

BILDER

KONTAKT

stäng bildvy