Boön 2 – Residence Christie's International Real Estate

ENG

Residence Logo

Nyhetsbrev

Kontakt

Egen ö i Vätterns skärgård

MÄKLARE: Thomas Swenson

Skärgårdshemman med unikt läge i Vättern. 14 ha sagolik naturupplevelse med öar, vatten, skog, betesmark och klipphällar i fin samklang.

Med unikt läge på egen skärgårdsö i Vättern, strax utanför Medevi Brunn, ligger detta skärgårdshemman som har allt för den stora familjen. Gården erbjuder flera öar, skog och betesmark om totalt 14 ha mark och vatten med eget kräftfiske. Mangårdsbyggnaden är arkitektritad och uppfördes med stor omsorg 2006. Huset håller genomgående hög standard med genomtänkt planlösning, smakfull färgsättning och med högkvalitativa materialval. Övre plan har två sovrum, allrum med braskamin och rogivande utsikt. Entréplanet har stort vardagsrum med förbindelse till kök och matplats i burspråk. Vackra dubbeldörrar leder ut till altanen och den grönskande inramningen.

På ön finns också flera sjöbodar, en mindre ladugård och gäst/badhus med vedeldad bastu. Vidare finns ytterligare tre gästhus som lämpar sig för uthyrning eller övernattning till vänner och bekanta. Gästhuset i väster vid Skrakviken kallas Undantaget och ligger drömlikt med egen strand och brygga. Huset uppfördes 1928 och kännetecknas av stor charm. Lika vackert ligger de två mindre stugorna med utsikt över öns grå klipphällar. Fastigheten klassas som Natura 2000-område.

På Boön kan den stora familjen njuta av sommarens aktiviteter till fullo. Det korta avståndet från land gör också Boön tillgängligt alla årstider, en plats att älska och att vara på hela året.

Från den egna lugna oasen når du enkelt fastlandet och Medevi Brunn som är Nordens äldsta hälsobrunn. Här finns också hotell, vandrarhem, wärdshus och café. Mer information finns på www.medevi.info. 15km söderut ligger Motala och 30km norröver ligger pittoreska Askersund. Från båtplatsen på fastlandet är det endast några minuter med båten ut till avskildheten på ön.

För ytterligare information och visning vänligen maila till [email protected], tack!

LÄS MER

FAKTA

Område: Östergötland

Adress: Boön 2

Antal rum: 4

Boarea: 145 kvm

Tomtarea: 13.5984 ha


Pris/bud: 11 000 000 KR

MÄKLARE
VISNING

15/8 - 2020

DELA:

facebook twitter pinterest email

ENG

Thomas Swenson

Thomas har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1999. Med sina många år i branschen har han stor erfarenhet och kunskap om marknaden. Med siktet inställt på kvalitet och kundnöjdhet går han helhjärtat in i varje uppdrag. Att få representera några av Sveriges vackraste och mest exklusiva hem och gårdar under varumärket Residence Christie´s ser han som ett stort privilegium. Thomas bor med sin familj på en gård strax söder om Linköping och som fastighetsmäklare är hans verksamhetsområde Linköping och Östergötland med omkringliggande landskap.

PLATS

ALLA BILDER

BESKRIVNING

BILDER

KARTA

KONTAKT

stäng bildvy