Sjödalen 11 - Villa Kristina - Residence Christie's International Real Estate

ENG

Residence Logo

Nyhetsbrev

Kontakt

Fulländad nordisk minimalism av Gert Wingårdh

MÄKLARE: Jonas Johansson

Ett stenkast från havet ligger Villa Kristina, ett omskrivet arkitektoniskt mästerverk endast tio min från Göteborgs city

Villa Kristina är ett omskrivet mästerverk ritat av Gert Wingårdh som måste upplevas på plats.

Denna exklusiva och unika villa om 150 kvm boa har ett enastående läge med närhet till både hav och naturområden. Fasaden täcks av vackert grånad träpanel och redan på uppfarten slås man av den spännande arkitekturen och den diskreta utsidan.

Nedsänkta spotlights i trappan leder till en upplyst entré som är naturligt inramad och går i linje med resten av fasaden. På insidan är det storslaget, ljust och minimalistiskt men ändå så utsköt praktisk för familjen. Husets hela planlösning präglas av stora fönsterpartier som går från golv till tak och ramar in innergården på ett naturligt sätt, skillnaden mellan inne och ute suddas ut på ett behagligt sätt. Innergården är ett signum för huset och något att älska över alla årstider. För de varma sommardagarna eller ruskiga höstdagarna ges skydd från den del av gården som har tak. Köket är centrerat i mitten och där finns ett platsbyggt lång bord för alla vänner och stora familjemiddagar. I kökets förlängning finner du vardagsrummet där storslagen takhöjd och du via en trappa kan ta dig upp till arbetsrummet som är inramat i en pyramidliknande utbyggnad. Här fullkomligt flödar ljuset in via takfönstret och utsikten över takåsar och vattnet är storslagen.

Huset har flera överraskningar, bl.a. bredvid köket gömmer sig lönnrummet, det syns ingen dörr men hela väggen kan svänga och öppna sig, hur man öppnar lönnrummet är en välbevarad hemlighet.

I andra delen av huset finns sovrummen, två vackra badrum båda med dusch samt en välplanerad tvättstuga. Placeringen av sovrummen i huset skapar en behaglig avskildhet från sällskapsdelen. Via master bedroom kan man gå direkt ut till innergården där även en uteplats finns under tak.

Hela insidan av huset är totalt insynsskyddad och förlänas av ljus och årstidernas skiftningar från innergården. Från innergården går en gedigen trappa upp på taket där du möts av gott om plats för olika möblemang och där du kan avnjuta av morgon- och kvällssol. Tomten är högt belägen och består av såväl gräs som berg, tomtgränsen skärmas på ett tilltalande sätt av med buskage. Ritningar har tagits fram där man med enkla medel kan omvandla den utedel som är under tak till ytterligare sovrum. På uppfarten finns det plats för flera bilar och skulle du vilja finns ytan för att uppföra ett garage.

Vänligen kontakta mäklaren för bokning av personlig visning.

LÄS MER

FAKTA

Område: Göteborg - Näset

Adress: Sjödalen 11 - Villa Kristina

Antal rum: 5

Boarea: 150 kvm

Tomtarea: 897.3 kvm


Pris/bud: 13 900 000 KR

MÄKLARE

DELA:

facebook twitter pinterest email

ENG

Jonas Johansson

Med många år i branschen har jag skapat mig en stark kännedom om bostadsmarknaden. Jag arbetar nu med fokus på Göteborgs vackraste våningar samt Hovås med omnejd. Efter tio år som bostadsrättsinnehavare i Göteborgs innerstad har jag nyligen flyttat ut till Onsala tillsammans med min familj, jag är uppvuxen i Askim. I grunden är jag utbildad marknadsekonom men efter några år i fastighetsbranschen bestämde jag mig för att läsa vidare till fastighetsmäklare på Malmö Högskola.

Jag tror att en lyckad bostadsaffär kräver att mäklaren går in med både hjärta och hjärna, något jag har i åtanke i varje del av processen. För mig är varje affär och kund minst lika viktig, och jag lämnar ingenting åt slumpen. Något som också gav utdelning under första halvåret 2018 då jag blev nominerad till en av Sveriges mest rekommenderade mäklare på Reco.se.

PLANRITNINGAR

PLATS

ALLA BILDER

BESKRIVNING

BILDER

PLANRITNINGAR

KARTA

DOKUMENT

KONTAKT

stäng bildvy