Wedevågs Herrgård - Residence Christie's International Real Estate

ENG

Residence Logo

Nyhetsbrev

Kontakt

Lönsam Hotell/Konferensanläggning eller privat Herrgårdsboende anno 1795

MÄKLARE: Jan Tivenius

Wedevågs Herrgård med anor från 1600-talet används i dag som uppskattad konferensanläggning, restaurang och boutiquehotell. Fastigheten har under senaste åren genomgått en omsorgsfull renovering.

I Bergslagen ligger Wedevågs Herrgård vackert belägen vid Arbogaån. Idag bedrivs en synnerligen uppskattad hotell och konferensverksamhet i pietetsfullt renoverade lokaler där den historiska miljön är återskapad med tidstypisk inredning och detaljer, men med moderna funktionaliteter. I bruksorten Vedevåg har järn- och stålhantering bedrivits oavbrutet i över 400 år och herrgården har varit ett säte för baroner och brukspatroner. Omgivningarna erbjuder en genuin bruksmiljö där vattnet och dess forsar har nyttjat vattenkraften under århundranden. Den nuvarande herrgården byggdes 1795 och har under de senaste 100 åren tjänat som disponentbostad och representationsfastighet.

Huvudbyggnaden består totalt av ca 950 kvm samt en flygel om totalt ca 130 kvm. På fastigheten finns tennisbana, utomhus-SPA, boulebana, och utomhusschack. Här erbjuds en sällsynt möjlighet att förvärva en lönsam och ansedd hotell och konferensgård i anrik miljö. Herrgården rymmer upp till 45 bäddar fördelat på 18 olika rum. Matsalen, en vacker gustaviansk salong, har plats för 55 personer (med extra bord 70 personer). Den övre salongen erbjuder konferensrum/sällskapsrum med biljard, schack och sittgrupper. På entréplan finns utöver reception och kök även bibliotek och bar. Vinkällaren är belägen i ett vackert källarvalv intill relaxavdelning med bastu och SPA. I närområdet finns tillgängliga fastigheter för expansion om man så önskar. I köpeskillingen ingår fastigheten, bolaget som driver verksamheten samt inventarier. Enbart en fastighetsaffär är möjligt att diskutera.

Vänligen kontakta mäklaren för frågor och bokning av visning då verksamheten pågår som normalt.

Läs även på Wedevågs Herrgårds hemsida: https://www.wedevagsherrgard.se/index.php

LÄS MER

FAKTA

Område: Bergslagen

Adress: Wedevågs Herrgård

Antal rum: 28

Boarea: 900 kvm

Biarea: 180 kvm

Tomtarea: 2.3026 ha

MÄKLARE

DELA:

facebook twitter pinterest email

ENG

SÅLD

Jan Tivenius

Janne har arbetat som mäklare sedan 2006. Han har sedan dess arbetat med försäljning av bostadsrätter i Stockholms innerstad samt attraktiva villor i Stockholmsområdet, såsom Lidingö, Bromma, Saltsjöbaden och Djursholm. Han bor i villa på Lidingö där han också sålt många fina fastigheter. Janne är även utbildad Civilingenjör och på fritiden är han aktiv med favoritidrotten fäktning där han varit både Svensk Mästare och Landslagsman.

Tack för ditt mail, vi återkommer snarast

Något gick fel, var god försök igen senare

ALLA BILDER

BESKRIVNING

BILDER

KONTAKT

stäng bildvy