Fogdarp Finnhults gård 914 – Residence Christie's International Real Estate

ENG

Residence Logo

Nyhetsbrev

Smakfull och vackert belägen mangårdsbyggnad med ridhus och stall nära Ringsjön

MÄKLARE: Jörgen Göransson

Smakfullt renoverad mangårdsbyggnad med materialval av absolut högsta kvalitet. Dessutom med ett läge där både den som söker det vackra och representativa boendet på landet såväl som den som behöver och önskar ha storstadens puls en halvtimme ifrån ytterdörrens tröskel. Här finner vi Finnhults Gård, strax utanför Höör.

I Skånes hjärta finner vi unika och tilltalande Finnhults Gård med sin karaktäristiska mangårdsbyggnad från sekelskiftet, med ridhus och stall och med en känsla av det genuina på landsbygden med Ringsjön som en tavla i horisonten. Här skapades ett ridcentrum där man byggde om ladan till ridhus och anlade ridbana. Den som skapade detta på Finnhults Gård var en av Sveriges mest legendariska inom ridning och dressyr, där dåvarande ägare tog bronsmedalj 1972 i OS och som första kvinna vann SM i dressyr. Nuvarande ägare har fortsatt med att förädla gården och renovera mangårdsbyggnaden.
Idag finner vi här en gård med naturbana, ett ridhus med ny markbeläggning och ny ljusarmatur, ett generöst stall med moderna och stora hästboxar där möjligheterna att utöka och bygga ut är fantastiska. Utestallet, hagarna där pålarna nyligen sattes nya och där infartsvägarna antingen leds genom gårdens alla byggnader eller via skogsdungen där naturbanan breder ut sig.
Mangårdsbyggnaden är uppförd 1904 i en vacker karatäristisk sekelskiftesstil med glas- och punschveranda, kakelugnar och underbara rum. Det är en generös takhöjd, synliga takbjälkar, en fantastiskt vacker trätrappa pryder den rymliga entréhallen. Renoveringarna är genomförda med omsorg och finess. Qvesarumskök, Lofra Dolce Vita spis med induktionshäll, en sitthörna med skåp från Qvesarum och till detta förföriskt vackra fönster och dörrar renoverade i gammal stil. Underbara rum med känsla i alla delar.
Välkommen till en underbar gård med alla de egenskaper som en hästgård skall ha och där fördelarna, närheten till såväl bad, stad och ängar är dig nära.

LÄS MER

FAKTA

Område: Fogdarp

Adress: Fogdarp Finnhults gård 914

Antal rum: 5

Boarea: 225 kvm

Biarea: 35 kvm

Tomtarea: 2.1972 ha


MÄKLARE

Jörgen Göransson

070-617 96 90

[email protected]

DELA:

facebook twitter pinterest email

ENG

SÅLD

Jörgen Göransson

Att vara tillgänglig, lätt att nå och alltid uppdaterad tillsammans med en passion för byggnader, fastigheter, affären och kundkontakten kombinerat med lång erfarenhet där erfarenheten ligger nästan 30 år som aktiv fastighetsmäklare, nästan 1.400 sålda bostäder och en bred kunskap inom fastighetsmäkleri gör mitt yrke är mer en livsstil än just enbart ett yrke. Det är roligt, spännande och engagerande att börja en ny arbetsdag, det är grunden för att lyckas som fastighetsmäklare. Att nu få vara en del av Residence Christie's är en utmaning och oerhört inspirerande som erfaren fastighetsmäklare. Välkommen du med!

ALLA BILDER

BESKRIVNING

BILDER

KONTAKT

stäng bildvy