Residence Logo

Nyhetsbrev


Warning: Illegal string offset 'area' in /home/customer/www/rc.se/public_html/wp-content/themes/residence/includes/vitec/vitec-helper-functions.php on line 94

Tolabo säteri i böljande vackert landskap

MÄKLARE: Jonas Martinsson

Virkesrik gård i vackert landskap med flera bra bostadsbyggnader - Välskött skog - Vatten i sjön Stråken

I vackra böljande hagmarker ligger anrika Tolabo Säteri om 176 ha med utsikt över ängar och sjön Stråken, bara 15 min väster om Jönköping. Gården har anor från 1600-talet men de vackra viltrika markerna har troligen varit bebodda innan dess. Mangårdsbyggnaden är i vacker Karolinerstil och erbjuder totalt 510 kvm
fördelade på ett och ett halvt plan med delvis källare, luft och rymd finns i hela huset. Flera originaldetaljer är bevarade såsom fungerande kakelugnar, spegeldörrar och vackra snickerier, allt i bra skick. Ett underbart hus att trivas i!

Södra flygeln erbjuder totalt 190 kvm fördelat på sex rok, allt i bra skick och även här flera ursprungliga detaljer med bl.a fungerande kakelugn. Norra flygeln är en vacker träbyggnad som idag fungerar som förråd. Strax bortom norra flygeln finns bostadsbyggnaden norra stugan, även det huset är i bra skick.

En bit från gårdsbilden är tre uthyrningsstugor belägna samt uppe i beteshagen en ladugårdsbyggnad med tillhörande lada, delar av ladugården är inredd med storboxar för hästar. Runt gårdsbilden böljar öppna hagmarker som övergår i uppvuxna undersköna ekdungar, nere vid sjön hittar du en liten sandstrand.
Gården omfattar totalt ca 7 ha åker och 7 ha betesmark. Skogen är välskött med en bonitet om 8.9 m³sk/ha, ca 155 ha produktiv skogsmark och med ca 26 081 m³sk.
Välkommen!

Gården säljs genom anbud med möjlighet att lämna anbud på hela gården eller
något av de två skiftena.

Vänligen respektera säljarens önskemål om bokning av visning, gården visas från och med vecka 3.

Sista anbudsdag 30 januari kl 12:00, se separat handling.

Välkommen!

LÄS MER

FAKTA

Område: Jönköping

Adress: Tolabo Säteri - Borrebo 1

Boarea: 314 kvm

Biarea: 196 kvm

Tomtarea: 176 ha


Pris/bud: 26 000 000 KR

MÄKLARE

DELA:

facebook twitter pinterest email

ENG

PLATS

Jonas Martinsson

Jonas tillsammans med Henric arbetar över hela södra och mellan Sverige. Han började arbeta inom branschen 2001 med kommersiella fastigheter. Strax därefter inriktade han sig på att arbeta med gårdar och har sedan dess varit en starkt bidragande faktor till att bygga upp gårdssidan hos Residence. Jonas är en av grundarna till Residence och var tidigare verksam i Stockholmsområdet. Han har en universitetexamen som Lantmästare och väl bevandrad inom jord, skog men jobbar även med villor och attraktiva fritidshus. Jonas är uppvuxen på en gård strax utanför Varberg på västkusten och har idag hela västkusten och inlandet som arbetsområde. På fritiden spenderar han gärna tid i naturen eller på havet.

ALLA BILDER

BESKRIVNING

BILDER

KARTA

DOKUMENT

KONTAKT

stäng bildvy