Sehlstedtsgatan 1A - Residence Christie's International Real Estate

ENG

Residence Logo

Nyhetsbrev

Kontakt

I genuina Villa Wingårdh finner vi denna generösa och vackra penthousevåning

MÄKLARE: Jörgen Göransson

Penthousevåning med fönster i alla fyra väderstrecken och med hiss som tar dig rakt in i bostaden. Högst upp på Landborgsbranten i Helsingborg, Tågaborg, med fri havsutsikt över sundet. Med en generös och smakfullt inredd bostad sedan 2016. Här finner vi ett lugn och en tilltalande atmosfär. Det är generöst och kittlande vackert. Bilderna talar sitt tydliga språk och orden framstår lätt som alldeles för enkla. Här - precis här - finner vi rustika plankgolv, högt i tak, platsbyggt kök med generösa serveringsytor såväl som Marrakech i våtrum. Njut, låt dig inspireras och förföras. Välkommen!

Mellan åren 1905-1906 uppfördes Villa Wingårdh som bostad åt skeppsredare Wilhelm Wingårdh. Villan uppfördes i jugendstil med inslag av nybarock. I byggnadens norra del står ett tre våningar högt torn, vars fasader pryds av bokstaven W inramad i ovaler och är krönt av en rikt böljande kopparhuva. Mot väster har huset en vinterträdgård och norr om tornet har en sentida tillbyggnad i två våningar tillkommit. Interiören pryddes bland annat av stuckaturer med motiv från H.C. Andersens sagor, döbattanger, boaseringar och parkettgolv, varav vissa ännu finns kvar, trots ombyggnader. Byggnaden bildar med sin prominenta placering en karaktäristisk silhuett i Helsingborg, sedd nedanför landborgen.

Sedan 2016 är den översta våningen en fantastisk penthousevåning inom bostadsrättsföreningen Villa Wingårdh. Denna våning är också den som nu bjuds ut till försäljning.
Bostaden har dels ingång från trapphallen som löper i huset, men också den faciliteten att husets hiss går hela vägen upp till våningsplanet. Härligt och väldigt bekvämt.
Våningens karaktär är ljuset, atmosfären och det generösa i valda material. Utsikten, känslan såväl som intrycket då vi tar steget in i kök, salong, sällskapsrum och sovrum är att vi funnit en oas, en bostad som ger både dagen, själen och sinnet lugn och ro. Underbart!

LÄS MER

FAKTA

Område: Helsingborg

Adress: Sehlstedtsgatan 1A

Antal rum: 5

Boarea: 188 kvm

Våningsplan: 4

MÄKLARE

Jörgen Göransson

070-617 96 90

[email protected]

DELA:

facebook twitter pinterest email

ENG

SÅLD

Jörgen Göransson

Jörgen är en av de mest erfarna fastighetsmäklarna i Skåne. Alltid tillgänglig, lätt att nå, affärsmässig, resultatinriktad och alltid uppdaterad. Jörgen förmedlar både villor i tätorten, gårdar, lantbruk och kommersiella fastigheter såväl som fritidsfastigheter med unika lägen runt om i Skåne. Mycket på grund av hans gedigna kunskap och Residence Christies nätverk har Jörgen lyckats göra ett flertal rekordförsäljningar på olika orter i Skåne. Jörgen har varit i branschen sedan 1989 och är registrerad fastighetsmäklare sedan 1990. Med en fastighetsmäklare som Jörgen med sin långa erfarenhet och sin kunskap tar Ni er försäljning till en ny nivå. Välkommen!

Tack för ditt mail, vi återkommer snarast

Något gick fel, var god försök igen senare

ALLA BILDER

BESKRIVNING

BILDER

KONTAKT

stäng bildvy