Kärlingesund 316 – Residence Christie's International Real Estate

ENG

Residence Logo

Nyhetsbrev

Kaptensvilla med kursgård i makalöst vacker natur

MÄKLARE: Jonas Martinsson

Kärlingesunds gård från 1800-talet ligger naturskönt inbäddad 200 m från havet

Ett prunkande paradis i den Bohuslänska skärgården med ett ypperligt tvåfamiljsboende och med god möjligheter till att bedriva verksamhet i form av kurser eller vandrarhem. Drömmen om att utveckla en unik och vacker kursgård startades 1997 då konstnärinnan Sigrid Hansson och båtbyggaren Mats Bengtsson påbörjade det minutiösa arbetet med att uppföra Kärlingesunds kursgård. Omgivningarna och naturen har de bästa förutsättningarna och på ett förstklassigt sätt har man utformat kursgården så att naturen bjuds in genom de stora och många fönsterpartierna. Byggnadsstilen är starkt påverkad av antroposofisk filosofi som på bästa sätt blandats med det vackra bohuslänska. Kursgården omfattar drygt 400 kvm och erbjuder ca 38 sängplatser fördelat på 15-17 rum samt sex stycken separata duschar och wc:n. Tre olika mötesrum där den stora salen med plats för 100 personer är den största. Överallt i hela byggnaden finns unika och omsorgsfulla detaljer och genomtänkta lösningar. Kärlingesunds många besökare är överens om att byggnaden tillsammans med den omgivande vackra naturen skapar en harmoni och ett lugn som idag är så svårt att hitta. Nuvarande ägare tog över fastigheten 2014 och har därefter gjort flera renoveringar och förädlingar. Kaptensvillan genomgick 2016 en omfattande renovering och ombyggnation då man lät inreda en modern vindslägenhet på andra plan. Här finns fyra rum och kök, flera eldstäder, balkong och en sällsynt bra kontakt med naturen utanför där bäcken i trädgården porlar poetiskt. Entréplan hyser en karaktärsfull lägenhet på 120 kvm om tre rok som även den har stor kontakt med naturen.

Inom gårdsbilden finns en separat stor lada med förråd, garage och praktisk verkstad. Här finns även stort isolerat förrådsrum med fönster. Utanför hittar vi en gäststuga och en friggebod, båda isolerade och uppvärmda. Bakom kursgården finner vi lillstugan om ca 45 kvm, här pågår en omfattande renovering och huset behöver mer kärlek för att fungera, el finns framdraget. Efter en kort promenad ett par hundra meter ligger havet med badklippor och brygga där man även har en båtplats. Fiskebäckskil finns sex minuters bilväg bort. Nuvarande ägare bedriver kursverksamhet på gården och kan tänka sig att hyra in sig i en övergångsperiod om intresse finns från en ny ägare.

Årtionden av målmedvetet arbete har utformat Kärlingesunds kursgård till en helt unik anläggning i sin storlek där du även åtnjuter ett förstklassigt boende mitt i den vackra Bohuslänska naturen med havet bokstavligen talat runt knuten. Välkommen!

Vänligen respektera säljarens önskemål om bokning av visning. Se https://www.karlingesundsgard.se/ för mer information

LÄS MER

FAKTA

Område: Bohuslän - Kärlingesund

Adress: Kärlingesund 316

Boarea: 640 kvm

Biarea: 70 kvm

Tomtarea: 3937 kvm


Pris/bud: 15 000 000 KR

MÄKLARE

DELA:

facebook twitter pinterest email

ENG

Jonas Martinsson

Jonas tillsammans med Henric arbetar över hela södra och mellan Sverige. Han började arbeta inom branschen 2001 med kommersiella fastigheter. Strax därefter inriktade han sig på att arbeta med gårdar och har sedan dess varit en starkt bidragande faktor till att bygga upp gårdssidan hos Residence. Jonas är en av grundarna till Residence och var tidigare verksam i Stockholmsområdet. Han har en universitetexamen som Lantmästare och väl bevandrad inom jord, skog men jobbar även med villor och attraktiva fritidshus. Jonas är uppvuxen på en gård strax utanför Varberg på västkusten och har idag hela västkusten och inlandet som arbetsområde. På fritiden spenderar han gärna tid i naturen eller på havet.

PLANRITNINGAR

PLATS

ALLA BILDER

BESKRIVNING

BILDER

PLANRITNINGAR

KARTA

KONTAKT

stäng bildvy