Börstorp 1 - Residence Christie's International Real Estate

ENG

Residence Logo

Nyhetsbrev

Kontakt

Anrikt slott invid Vänern med framgångsrik och varierad verksamhet

MÄKLARE: Jonas Martinsson

I böljande vackra Västergötland alldeles vid Vänerns strand precis där slättlandet går över i skogslandet ligger anrika Börstorps slott. Egendomen är i ett skifte och omfattar ca 118 ha samt ca 12 ha vatten. I västra delen av egendomen sträcker sig markerna ut i Vänern och i öster in i landet. Här finns allt från bördig åkermark och välskött skog med bra jakt till varierad och framgångsrik verksamhet. Här finns också eget vatten med småbåthamn och fiske. Omgivningarna är enastående vackra med artrik natur, ek- och lövdungar samt öppet odlingslandskap. Mitt i denna idyll reser sig välbevarade Börstorps slott som pampig kulturbärare från medeltiden med en spännande historia.

Egendomen är känd sedan 1400-talet, då under namnet Bergestorp, men har sannolikt varit bebodd sedan långt tidigare. Slottet uppfördes av Conrad von Falkenberg samt hans hustru Catharina Bonde och stod klart 1646. Stenen i slottet kommer från Kinnekulle. Slottsherren Carl Leuhusen och Wilhelmina von Knorring byggde på 1850-talet om slottet i nygotisk stil enligt arkitekten Hjalmar Wijnblads ritningar. Under denna tid uppfördes även de vackra ladugårdsbyggnaderna i natursten, det gamla mejeriet samt den imponerande stenbron med tre valv, idag Sveriges äldsta i sitt slag. Även den ståndsmässiga allén planterades under denna tid.

Idag drivs gården i egen regi med lantbruk samt hotell- och eventverksamhet, här bedrivs också Europas första klimatcertifierade nötköttsproduktion under det välrenommerade varumärket Börstorp slott. Slottet används delvis idag som privatbostad men upplåts även för konferenser och större festligheter. På sensommaren anordnas operakvällar och på hösten stora jaktmiddagar och mindre konserter. Slottet idag disponerar 10 års jakträtt på totalt ca 810 ha. Börstorps slott är beläget två timmar från Göteborg, tre timmar från Stockholm och femton minuter norr om Mariestad.

Allt sammantaget är Börstorp Slott, med sin osedvanligt vackra natur, genomgående goda skick i allt från byggnader till skog samt alla dess breda möjligheter en egendom man fullkomligen älskar från första stund.

För ytterligare information och visning vänligen maila till [email protected], tack!

LÄS MER

FAKTA

Område: Intill Vänern - 122 ha

Adress: Börstorp 1

Antal rum: 35

Boarea: 1620 kvm

Biarea: 200 kvm

Tomtarea: 122 ha

Pris/bud: /bud

MÄKLARE

DELA:

facebook twitter pinterest email

ENG

PLATS

Jonas Martinsson

Jonas har huvudansvaret för komplexa bostadsförsäljningar och gårdsförsäljningar med utgångspunkt från västkusten. Han har gjort flera rekordförsäljningar för villor i Båstad, Torekov, Halmstad, Marstrand, Fjällbacka och Göteborg. Han är även tillsammans med Henric Falkenberg grundstommen i RC:s framgångsrika gårdsmäklarteam och de arbetar över hela södra Sverige med allt från välbelägna mindre gårdar till slott och större egendomar. Jonas är mycket allround och klarar av alla typer av komplexa försäljningar, även fastigheter som ligger i bolag.

Jonas började arbeta inom branschen 2001 med kommersiella fastigheter, strax därefter inriktade han sig på att arbeta med exklusiva boenden men främst gårdar. Sedan dess har han varit en starkt bidragande faktor till att bygga upp gårdssidan hos Residence. Han är en av grundarna till Residence och var tidigare verksam i Stockholmsområdet. Han har en universitetsexamen som Lantmästare och väl bevandrad inom jord och skog men jobbar även med komplexa försäljningar av villor och attraktiva fritidshus. Jonas är uppvuxen på en gård strax utanför Varberg på västkusten och har idag hela västkusten, Skåne och inlandet som arbetsområde. På fritiden spenderar han gärna tid i naturen eller idrottar.

Tack för ditt mail, vi återkommer snarast

Något gick fel, var god försök igen senare

ALLA BILDER

BESKRIVNING

BILDER

KARTA

KONTAKT

stäng bildvy