Residence Logo

Nyhetsbrev

Sagolikt vacker villa anno 1891 på naturskön parktomt

MÄKLARE: Jonas Martinsson

Villa Kastenhof anno 1891 är en sagolikt vacker byggnad belägen på en naturskön parktomt i utkanten av Lerum vid Säveån i närheten av sjön Aspen. Villan omfattar tre våningsplan samt inredd källare & har varsamt renoverats under senare år & lämpar sig nu likväl för verksamhet som ett exklusivt privatboende.

Villa Kastenhof är en sagolikt vacker fastighet anno 1891 på en underbar parktomt uppförd i engelsk romantisk arkitektur med en mängd takkupor, balkonger och torn. Villan ritades av den välkände arkitekten Isak Gustaf Clason på uppdrag av Christoffer Carlander, en av grundarna till SKF.

Clason som bl.a. ritade Nordiska Museet, Hallwyllska Palatset och Bunsowska huset i Stockholm, influerades i sin utformning av Villa Kastenhof även av den amerikanska arkitekturen med öppna verandor, omväxlande material med natursten, tegel, trä och spånklädd fasad.

Villa Kastenhof är varsamt renoverad under senare år och har en totalyta på c:a 1200 kvm fördelat på 3 våningsplan samt inredd källare. I huvudbyggnaden finns alla faciliteter man kan önska sig; Spa med bastu och bubbelpool, mindre gym, barer, vinkällare, biljardrum och biosalong. Villan har 2 kök (varav ett lämpar sig väl för kommersiell verksamhet), flera badrum, 5 toaletter och totalt 18 rum.

På fastigheten finns även ett flertal andra byggnader som fyrbilsgarage, orangeri, etc. Det gamla orangeriet är från sent 1800-tal och är i dag renoverat och tillbyggt till en total boendeyta på 280 kvm, idag används huset som uthyrningsboende, komplett med kök, badrum och ett flertal sovrum.

Fastighet är belägen på naturskön tomt på c:a 4 ha i utkanten av Lerum vid Säve ån i närheten av sjön Aspen. Kommunikationerna är utmärkta med endast 20 minuter från Göteborgs centrum. Den inhängande parkträdgården är iordninggjord med vackra fontäner, golfgreen och utslagsplats samt uterum. Fastigheten är i utmärkt skick och lämpar sig väl som en representativ privat bostad eller för verksamhet.

LÄS MER

FAKTA

Område: Göteborg/Lerum

Adress: Kastenhofsvägen 11


Pris/bud:

MÄKLARE

DELA:

facebook twitter pinterest email

ENG

PLANRITNINGAR

PLATS

Jonas Martinsson

Jonas tillsammans med Henric arbetar över hela södra och mellan Sverige. Han började arbeta inom branschen 2001 med kommersiella fastigheter. Strax därefter inriktade han sig på att arbeta med gårdar och har sedan dess varit en starkt bidragande faktor till att bygga upp gårdssidan hos Residence. Jonas är en av grundarna till Residence och var tidigare verksam i Stockholmsområdet. Han har en universitetexamen som Lantmästare och väl bevandrad inom jord, skog men jobbar även med villor och attraktiva fritidshus. Jonas är uppvuxen på en gård strax utanför Varberg på västkusten och har idag hela västkusten och inlandet som arbetsområde. På fritiden spenderar han gärna tid i naturen eller på havet.

ALLA BILDER

BESKRIVNING

BILDER

PLANRITNINGAR

KARTA

DOKUMENT

KONTAKT

stäng bildvy