Gimmersta Säteri - Residence Christie's International Real Estate

ENG

Residence Logo

Nyhetsbrev

Kontakt

Sagolikt vackert beläget vid sjön Öljarens strand

MÄKLARE: Henric Falkenberg

Sagolikt vackert beläget vid sjön Öljarens strand ligger Gimmersta Säteri med anor från medeltiden. Säteriets total areal uppgår till ca 2 800 ha, fördelat på ca 1 850 ha skog & ca 750 ha inägomark.

Sagolikt vackert beläget vid sjön Öljarens strand ligger Gimmersta Säteri med anor från medeltiden. Gimmersta erbjuder bilden av en ovanligt vacker och väl bibehållen gårdsanläggning, helt i Karoliner- stil. Gimmersta uppfördes 1719-20 av Konrad Ribbing i form av ett stormaktsslott i miniatyr med trädgårdsfasad mot sjön Öljaren och entré med fyra flyglar omsluten som en borggård i mycket ståtlig miljö. Säteriets storlek, eleganta huvudbyggnad, produktiva jord- och skogsbruk ger den dess karaktär av en ståndsmässig gård i mycket gott skick. Det unika som här erbjuds är kombinationen av ett ståndsmässigt boende av högsta klass i bästa miljö med en väl tilltagen markareal. Gimmersta har en välarronderad fördelning mellan skog & åker som tillsammans med gårdens del i Öljaren erbjuder härliga naturupplevelser, god tillgång på klövvilt & fina fiskevatten. Säteriets total areal uppgår till ca 2 800 ha, fördelat på ca 1 850 ha skog, ca 750 ha inägomark & ca 200 ha övrig mark. I direkt anslutning till gården ingår ca 500 ha vatten i sjön Öljaren med bra tillgång till kräftor, gös och annan insjöfisk. Gimmersta är beläget ca 16 mil sydväst om Stockholm. OBS! För vidare info ber vi er fylla i en intresseanmälan som ligger under dokument.

LÄS MER

FAKTA

Område: Sörmland

Adress: Gimmersta Säteri

MÄKLARE

Henric Falkenberg

070-617 96 16

[email protected]

DELA:

facebook twitter pinterest email

ENG

SÅLD

Henric Falkenberg

Henric är specialist på gods & gårdar, men jobbar även med försäljningar av attraktiva våningar och sjöställen i Stockholms närhet. Henric är uppvuxen på en gård i Sörmland och har stor erfarenhet av skog och lantbruk och gediget intresse av jakt och fiske. Förutom att Henric är reg fastighetsmäklare har han studerat ekonomi och konsthistoria. Han har även flera års praktisk erfarenhet både från affärsbank samt ledande auktionshus

Tack för ditt mail, vi återkommer snarast

Något gick fel, var god försök igen senare

ALLA BILDER

BESKRIVNING

BILDER

KONTAKT

stäng bildvy