Vällkärr 1 - Residence Christie's International Real Estate

ENG

Residence Logo

Nyhetsbrev

Kontakt

Privat gård med sagolik sjöutsikt.

MÄKLARE: Henric Falkenberg

Välbelägen gård med avskilt läge i vacker kulturmiljö och med fantastisk utsikt över sjön Eknaren. Mangårdsbyggnad med stilfull tillbyggnad och ett gästhus med spaavdelning och utgång till träaltan med pool samt arrondering om totalt ca 24 ha. Fina möjligheter för både jakt och odling.

Vällkärr är en mycket privat och välbelägen gård med fantastisk utsikt över sjön Eknaren. Mangårdsbyggnad från början av 1900-talet omfattar cirka 150 kvm, väl fördelade på 1 ½ våningsplan som genomgående präglas av nationalromantikens vackra arkitektur och charmiga detaljer. Vedspis och kakelugn förgyller sällskapsytorna som tack vare tillbyggnaden har ett magnifikt ljusinsläpp och rymmer stora sällskap.

Intill huvudbyggnaden ligger det gamla sädesmagasinet som har genomgått en totalombyggnad och nu används som ett gästhus om cirka 90 kvm. På bottenplan återfinns en härlig spaavdelning med bastu i direkt anslutning till swimming poolen utanför. Gården erbjuder även ett mindre gästhus, ekonomibyggnader, ett vackert orangeri med intilliggande utekök samt en nyrenoverad vin-/jordkällare med sittplatser.

Runt husen bjuder trädgården på fina möjligheter att odla potatis och grönsaker för det egna hushållet. Stora gräsytor med betagande vyer över det öppna landskapet som omger gården, ända ned till sjön Eknaren. Väl sammanhållen arrondering som totalt omfattar ca 24 ha skog, åker och hagar. Gården erbjuder god jakt på dovhjort, vildsvin och hare. Rådjursstammen börjar också bli god igen. Även kronhjort och älg förekommer på markerna. Vällkärr är belägen cirka 9 mil sydväst om Stockholm.

Vänligen maila/ring för bokning av visning.

LÄS MER

FAKTA

Område: Sörmland

Adress: Vällkärr 1

Antal rum: 9

Boarea: 240 kvm

Tomtarea: 24 ha

Pris/bud: 16 000 000 KR

MÄKLARE

Henric Falkenberg

070-617 96 16

[email protected]

VISNING

3/7 - 2022

DELA:

facebook twitter pinterest email

ENG

PLANRITNINGAR

PLATS

DOKUMENT

Henric Falkenberg

Henric är specialist på gods & gårdar, men jobbar även med försäljningar av attraktiva våningar och sjöställen i Stockholms närhet. Henric är uppvuxen på en gård i Sörmland och har stor erfarenhet av skog och lantbruk och gediget intresse av jakt och fiske. Förutom att Henric är reg fastighetsmäklare har han studerat ekonomi och konsthistoria. Han har även flera års praktisk erfarenhet både från affärsbank samt ledande auktionshus

Tack för ditt mail, vi återkommer snarast

Något gick fel, var god försök igen senare

ALLA BILDER

BESKRIVNING

BILDER

PLANRITNINGAR

KARTA

DOKUMENT

KONTAKT

stäng bildvy