Borggårds Herrgård - Residence Christie's International Real Estate

ENG

Residence Logo

Nyhetsbrev

Kontakt

BORGGÅRDS HERRGÅRD – INTERNATIONELL KVALITET I HISTORISK MILJÖ

MÄKLARE: Thomas Swenson

Anrik herrgård med internationell kvalitet i exklusivt utförande. Ett praktfullt corps de logi ramas in av två ståtliga flygelbyggnader och omges av en magnifik park. Solceller installerade som tillgodoser hela elförbrukningen.

I en historisk miljö, vackert belägen i den östgötska bergslagen, ligger en av Sveriges äldsta herrgårdar. Borggårds Herrgård omfattar 14 hektar och inkluderar betes- och åkermark samt vattenlandskap där Hällestadån passerar på sin väg från sjön Tron. De stora grindarna visar vägen upp till egendomens gårdsplan med dess fontän som sätter tonen för upplevelsen. Gårdsbilden präglas av ett praktfullt corps de logi om 580 kvm som ramas in av två ståtliga flygelbyggnader, samtliga av internationell kvalitet med en kombination av modern komfort med historiska vingslag. Huvudbyggnaden förlängs av en stor terrass i betagande högt söderläge, vilket fulländas av pool med utsikt ned mot ån och över nejderna. Hela miljön andas en känsla av högsta internationella klass.

Borggårds Herrgård omtalas för första gången redan år 1486 och en av tidigare ägare var självaste Gustav Vasa. Bruksherrgården i Borggård uppfördes 1825 och fick sitt nuvarande utseende vid en omfattande restaurering år 1932. Gårdens historia var länge gemensam med bruket på orten. Under seklens gång har Borggård utvecklats till en komplett herrgårdsdröm, där den senaste ägaren slutit cirkeln av dess fulländning med en ovanligt pietetsfull renovering av corps de logi och övriga byggnader. Huvudbyggnadens fullständiga ombyggnad och renovering, år 2015–2018, utfördes med perfektion som ledord och huset är nu i absoluta toppskick. Generösa sällskapsytor binder ihop salonger, matsalar och bibliotek med unika och charmiga detaljer. I varje rum är parken och vattnet utanför ständigt närvarande. Borggårds Herrgård är en fantastisk möjlighet till samlingspunkt för både släkt och vänner. Med tiotalet sovrum finns gott om plats för gäster och familj.

Även de båda flygelbyggnaderna har renoverats med samma pietetsfullhet. Södra flygeln (240 kvm) innefattar ett fullt inrett gym och en uthyrningsbar lägenhet. Norra flygeln (360 kvm) används idag som kontor. Ytterligare en byggnad är Orangeriet, som nu används som garage utrustad med bl a dubbla portar och Teslaladdare. Här återfinns också förråd samt verkstad. Vidare finns maskinhall, förrådshus och ett lusthus beläget vid åkanten. I den magnifika parken ligger en tennisbana och även en belyst helikopterplatta, vilket gör det enkelt att landa och lyfta i närheten av bostaden.

Med egendomens tillhörande beteshagar finns även möjligheten att utveckla gården med hästverksamhet eller enklare djurhållning.

Borggårds nuvarande ägare har åstadkommit konsten att skapa en genomgående exklusiv miljö, med historisk charm som andas östgötskt kulturarv. Herrgården tillgodoser behovet för den som har höga krav. Det är tveklöst en av Östergötlands absolut mest högkvalitativa herrgårdar.

Varmt välkommen!

LÄS MER

FAKTA

Område: Östergötland

Adress: Borggårds Herrgård

Antal rum: 30

Boarea: 1180 kvm

Tomtarea: 13.9303 ha

Pris/bud: Pris på förfrågan

MÄKLARE

DELA:

facebook twitter pinterest email

ENG

PLANRITNINGAR

PLATS

DOKUMENT

Thomas Swenson

Thomas har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1999. Med sina många år i branschen har han stor erfarenhet och kunskap om marknaden. Med siktet inställt på kvalitet och kundnöjdhet går han helhjärtat in i varje uppdrag. Att få representera några av Sveriges vackraste och mest exklusiva hem och gårdar under varumärket Residence Christie´s ser han som ett stort privilegium. Thomas bor med sin familj på en gård strax söder om Linköping och som fastighetsmäklare är hans verksamhetsområde Linköping och Östergötland med omkringliggande landskap.

Tack för ditt mail, vi återkommer snarast

Något gick fel, var god försök igen senare

ALLA BILDER

BESKRIVNING

BILDER

PLANRITNINGAR

KARTA

DOKUMENT

KONTAKT

stäng bildvy