Kummelby Källgård 1 - Residence Christie's International Real Estate

ENG

Residence Logo

Nyhetsbrev

Kontakt

Komplett lantliv i hjärtat av Östergötland

MÄKLARE: Martin Sundström

Kummelby Källgård är högt belägen med vidsträckt utsikt över den östgötska slätten endast 5 min från motorvägen. En högrest allé leder fram till den gedigna och väl underhållna mangårdsbyggnaden samt en flygelbyggnad. Här finns även stall, paddock och en pool för varma sommardagar.

I mitten av Östergötland där den östgötska slätten strax går över i skogsbygden ligger Kummelby Källgård om ca 7 ha. Utsikten över de omgivande fälten är vidsträckt och hela tre kyrktorn ses från höjden bakom gården. Mangårdsbyggnaden uppfördes 1882 och strax därefter anlades parken och trädallén som tillsammans med husen ger ett gediget och representativt intryck när du närmar dig gården.

Mangårdsbyggnadens veranda med pelare och balkong välkomnar dig vid entrén. Huset omfattar ca 294 kvm med härliga sällskapsytor på nedre plan och praktiska sovrum på övre plan. Nedre plan har en traditionell planlösning med en välkomnande hall, bibliotek med platsbyggd inredning, stort kök med intilliggande matsal med salong och kabinett i fil mot husets baksida. Vackra glasade dörrar mot poolen och uteplatsen gör trädgården tillgänglig samtidigt som glaspartierna ger stort ljusinsläpp. Vidare finns våtutrymmen, pannrum och gäst-wc. Övre plan fördelar sig på tre sovrum, stort allrum med utgång till balkong, rymliga klädkammare och garderober, wc och badrum.

I skyddat läge bakom huset ligger poolen om ca 3 x 8 m med uteplats, en trevlig uteplats är anlagd intill gaveln av huset. Trädgården har flera plana gräsytor för lek och spring, en äppelträdgården har kompletteras med flera trädgårdsland och ett trevligt växthus.

Större flygelbyggnad, som inrymmer garage för två bilar, förråd och två sovrum samt badrum. Även sadelkammaren inryms i ett hörn av flygel med egen ingång. En trappa upp är ett öppet vindsloft på ca 100 kvm och inrett till kontor/allrum med en trevlig braskamin.

På gården finns ett häststall med fyra boxar och foderrum och paddock, i närheten finns flera trevliga ridvägar. En maskinhall för förvaring med generös takhöjd. En gammal timrad bod, som idag används som förråd. Enklare fårhus, vilket gör att inte enbart hästar trivs på Kummelby. Hela gården ligger samlat i ett skifte och idag odlas vall på åkrarna. Ägarna har varit självförsörjande på grovfoder till sina hästar och även sålt hästhö. Välkommen till Kummelby Källgård, ett komplett lantliv i Östergötland!

LÄS MER

FAKTA

Adress: Kummelby Källgård 1

Antal rum: 9

Boarea: 294 kvm

Tomtarea: 7.2079 ha

Pris/bud: 13 500 000 KR

MÄKLARE

Martin Sundström

070-617 07 33

[email protected]

DELA:

facebook twitter pinterest email

ENG

PLATS

DOKUMENT

Martin Sundström

När Martin blev färdig agronom år 2000, valde han att direkt komplettera med en examen till fastighetsmäklare. Han summerar nu drygt 20 år med olika arbeten inom fastighetsförmedling, ekonomirådgivning och även finansiering av jord och skog. Resultatet är att Martin idag är en toppmäklare som är erfaren, lyhörd och kan driva komplexa processer. Han hanterar alla steg i en försäljning och ser till att både säljare och köpare blir nöjda.
Parallellt med arbetet som mäklare på Residence driver han även en större skogsgård med flera olika verksamheter. Då gården varit i släkten sedan 1700-talet är Martin väl förtrogen med ansvaret och känslan att förvalta något till nästa generation.

Martin bor idag med familjen utanför Linköping och har gården på det Småländska höglandet. Med fötterna både i den östgötska myllan och den småländska skogen är Östergötland och Småland Martins expertområden, men han åtar sig gärna uppdrag i de kringliggande landskapen. Martin har även kunskap om bostäder och fritidshus i skärgården. Varmt välkommen att höra av dig till en av våra duktiga mäklare med allt från värdering till rådgivning!

Tack för ditt mail, vi återkommer snarast

Något gick fel, var god försök igen senare

ALLA BILDER

BESKRIVNING

BILDER

KARTA

DOKUMENT

KONTAKT

stäng bildvy