Mundekulla Kurs & Retreatgård - Residence Christie's International Real Estate

ENG

Residence Logo

Nyhetsbrev

Kontakt

Mundekulla Retreatcenter

MÄKLARE: Jonas Martinsson

Varsamt restaurerad och utvecklad kursgård belägen djupt in i de Småländska skogarna. Prisbelönt byggnadsvård och verksamhet. Möjlighet att köpa till mark om 58 ha.

Mundekulla kurs- och retreatcenter om ca 14 ha är en helt unik plats för människor att mötas på och utvecklas i - "a place bigger than itself". Gården ligger i en betagande natur i de småländska skogarna och har utvecklats under generationer där de senaste ägarna fullbordat det som idag är Mundekulla retreatcenter. Här erbjuds en plats för mindfulness, yoga, retreats, konferenser och festivaler med evenemang från 15 till 300 deltagare. Många som har besökt platsen beskriver Mundekulla som ett litet paradis där det enda du hör är naturens ljud. Den kreativa atmosfären av musik och konst gör det också till en inspirerande och vacker plats för kurser och evenemang. Detta ger en sällsynt möjlighet att få skriva nästa kapitel i en av Sveriges mest varsamt utvecklade kursgårdars historia.

Öppna ängsmarker i böljande kulturlandskap tillsammans med ombyggda ekonomibyggnader bibehåller gårdens pittoreska framtoning. På insidan är anläggningen modern och praktisk med generöst utrymme mellan de olika byggnaderna. Högst upp tronar Ekotornet, en skapelse mellan fader och son där innovativ byggnadskonst tillsammans med en idé om att möta ljuset och vara nära det allsköna frambringar en fullständigt unik tornbyggnad, 25 m hög med 360° utsikt om 20 km.

Mundekulla retreatcenter är byggt med ekologiska principer som med värme och omsorg förenar det förflutna och framtiden. Allt startade med en restaurering av ett hus från 1820-talet som sakta har vuxit fram till det center det är idag, med många traditionella byggnadssätt samt prisbelönt återvinning och återanvändning av material. Platsen erbjuder ett varierat och vackert landskap omgivet av gamla skogar, bäckar och källsjöar för bad samt vandringsstigar. Fastigheten vilar på ca 14 ha och faciliteterna inkluderar bland annat fyra vackra samlingssalar varav den största är 240 kvm, en vedeldad bastu samt spa och ett halm/lerhus - meditationshus. Totalt finns fyra multifunktionella ekonomibyggnader med vackra unika kursrum och olika typer av boende, totalt 27 st rum men med olika sovloft och stugor kan anläggningen ta emot ca 125 st gäster.

På gården finns även den tidigare mangårdsbyggnaden som idag inhyser två lägenheter, förtjänstfullt och prisbelönt restaurerade. Allt på Mundekulla är vackert och genuint utfört där stor ambition och kraft har lagts på att bevara och utveckla befintliga byggnader och detaljer samt uppföra flera mindre byggnader bl.a. två autentiska vikingastugor, ett meditationshus, relaxdel, två bastustugor och mycket mer.

Ev kan ytterligare mark om ca 58 ha förvärvas i direkt anslutning till gården.

För mer information, varmt välkommen att kontakta Jonas Martinsson på [email protected]

LÄS MER

FAKTA

Område: Kalmar

Adress: Mundekulla Kurs & Retreatgård

Boarea: 1200 kvm

Tomtarea: 15 ha

Pris/bud: 14 000 000 KR

MÄKLARE

DELA:

facebook twitter pinterest email

ENG

PLATS

Jonas Martinsson

Jonas har huvudansvaret för komplexa bostadsförsäljningar och gårdsförsäljningar med utgångspunkt från västkusten. Han har gjort flera rekordförsäljningar för villor i Båstad, Torekov, Halmstad, Marstrand, Fjällbacka och Göteborg. Han är även tillsammans med Henric Falkenberg grundstommen i RC:s framgångsrika gårdsmäklarteam och de arbetar över hela södra Sverige med allt från välbelägna mindre gårdar till slott och större egendomar. Jonas är mycket allround och klarar av alla typer av komplexa försäljningar, även fastigheter som ligger i bolag.

Jonas började arbeta inom branschen 2001 med kommersiella fastigheter, strax därefter inriktade han sig på att arbeta med exklusiva boenden men främst gårdar. Sedan dess har han varit en starkt bidragande faktor till att bygga upp gårdssidan hos Residence. Han är en av grundarna till Residence och var tidigare verksam i Stockholmsområdet. Han har en universitetsexamen som Lantmästare och väl bevandrad inom jord och skog men jobbar även med komplexa försäljningar av villor och attraktiva fritidshus. Jonas är uppvuxen på en gård strax utanför Varberg på västkusten och har idag hela västkusten, Skåne och inlandet som arbetsområde. På fritiden spenderar han gärna tid i naturen eller idrottar.

Tack för ditt mail, vi återkommer snarast

Något gick fel, var god försök igen senare

ALLA BILDER

BESKRIVNING

BILDER

KARTA

DOKUMENT

KONTAKT

stäng bildvy