Mörtnäs - Residence Christie's International Real Estate

ENG

Residence Logo

Nyhetsbrev

Kontakt

Mörtnäs

MÄKLARE: Thomas Swenson

Sekelskiftesegendom med hög internationell kvalitet. Vackert Corps de logi och tillhörande flygelbyggnader, inbäddad i parkmiljö. Högklassig och fullt utrustad ridsportsanläggning med böljande marker i gränstrakten mellan Östergötland och Sörmland.

Smidesgrindar öppnar upp till Mörtnäs vackra kullerstensbelagda gårdsplan. Här möts du av ett praktfullt Corps de logi från förra sekelskiftet, inramat av flygel- och vackra garagebyggnader som skapar en harmonisk symmetri. Huset har en magnifik pelarförsedd entré och är väl omhändertaget med tidstypiska detaljer. Sällskapsplan erbjuder en generös rymd som lämpar sig till representationsmiddagar eller bara underbara vardagar. Ljuset och rymden förlänar karaktär och själ till hela huset. Vidare ger det fria och höga läget i det frodiga landskapet ett behagligt lugn vart du än befinner dig i huset. Byggnaden som omfattar ca 460 kvm har genomgått en pietetsfull renovering och i källaren finns en avkopplande spaavdelning.

En av flygelbyggnaderna med boarea ca 110 kvm hyrs i dagsläget ut som ett komplett boende, medan den andra har utrustats med ett modernt gym samt tillhörande hygienutrymme och festlokal, här har det tidigare magasinets rejäla konstruktion vävts samman på ett smakfullt sätt med det moderna. Ytterligare två uthyrningsbostäder på sammanlagt 210 kvm återfinns på gården, även verkstad, gäststuga och ett romantiskt orangeri.

Parken ligger mot söder och är storslagen men lättskött, här hittar vi tennisbana, pool och naturpool samt flera anlagda rundlar och gångar för trivsam vistelse eller bara ett paradis för barns lek och spring.

Exklusivt ridhus som mäter 24 x 66 m innermått med rymlig läktare. Det genomtänkta ljusflödet är mycket användbart och husets ljudanläggning är väl tilltagen. Ljud och ljus är byggt med större evenemang i åtanke. Intilliggande paddockar är välskötta och flertalet ridvägar omger gården. En välplanerad stallbyggnad kompletterar anläggningen, med stor sadelkammare, spolspilta, torkrum, foderrum och 26 rymliga boxar skapas de bästa förutsättningarna för både hästar och människor.

Markerna omfattar ca 38,5 hektar och lämpar sig både till skogsbruk och jakt. På marken finns en liten jaktstuga vackert belägen.

Mörtnäs är ett unikt paradis på gränsen mellan Östergötland och Sörmland med enastående vyer och böljande landskap. Egendomen innebär inte bara ett fantastiskt boende och hög livskvalitet, det erbjuder också flera möjliga verksamheter och synnerligen goda underlag för uthyrning.

Det geografiska läget ger smidig anslutning till E4:an där du lätt tar dig snabbt till både Norrköping och Nyköping samt vidare till Stockholm.

LÄS MER

FAKTA

Område: Östergötland

Adress: Mörtnäs

Antal rum: 9

Boarea: 295 kvm

Biarea: 168 kvm

Tomtarea: 38.6393 ha

Pris/bud: 35 000 000 KR

MÄKLARE

DELA:

facebook twitter pinterest email

ENG

PLANRITNINGAR

PLATS

Thomas Swenson

Thomas har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1999. Med sina många år i branschen har han stor erfarenhet och kunskap om marknaden. Med siktet inställt på kvalitet och kundnöjdhet går han helhjärtat in i varje uppdrag. Att få representera några av Sveriges vackraste och mest exklusiva hem och gårdar under varumärket Residence Christie´s ser han som ett stort privilegium. Thomas bor med sin familj på en gård strax söder om Linköping och som fastighetsmäklare är hans verksamhetsområde Linköping och Östergötland med omkringliggande landskap.

Tack för ditt mail, vi återkommer snarast

Något gick fel, var god försök igen senare

ALLA BILDER

BESKRIVNING

BILDER

PLANRITNINGAR

KARTA

KONTAKT

stäng bildvy