Flemminge Herrgård 1 - Residence Christie's International Real Estate

ENG

Residence Logo

Nyhetsbrev

Kontakt

Flemminge Herrgård

MÄKLARE: Thomas Swenson

I södra Östergötland, där landskapet växlat från slätt till skog, gömmer sig denna hänförande herrgård från sent 1800-tal. Belägen intill Svartåns vatten och med vackra flygelbyggnader, omgiven av en stor prunkande trädgårdspark. Goda hyresintäkter från lägenheter i flyglarna.

Via en ståtlig allé av massiva trädkronor, anländer ni vid Flemminge Herrgårds representativa välkomstrundel. Den centralt placerade, magnifika huvudbyggnaden tornar upp sig och inramas elegant av två ljusa bostadsflyglar. Dubbla entrétrappor leder in till en praktfull hall med brutet pärlspontstak, bröstpanel och spegeldörrar. Hela hemmet andas historia med charmiga detaljer, vackra kakelugnar, sällskapsrum med kassettak i trä och stuckaturer. Med respekt för herrgårdens anrika rötter har byggnaderna varsamt renoverats och mangårdsbyggnadens interiör är i genomgående hög kvalitet. De stora rummen i fil erbjuder spatiösa sällskapsytor och sovrummen är privat förlagda på övervåningen.

De två flygelbyggnaderna, som sammanlagt innehåller sex lägenheter för uthyrning, ger ägaren hyresintäkter om cirka 450 000 kr/år och bidrar därmed till låga boendekostnader. Fastigheten är ansluten till kommunalt V/A och har bergvärme.

Rogivande omgivningar gör parken till en sagolik plats med gräsytor, stensättningar samt flertalet uteplatser. Generös terrass med nedsänkt badtunna ut mot Svartåns fridfulla vatten. Där finns tillgång till egen brygga och möjlighet till kräftfiske.

Varmt välkommen till denna imponerande sekelskiftesherrgård!

LÄS MER

FAKTA

Område: Östergötland

Adress: Flemminge Herrgård 1

Antal rum: 9

Boarea: 395 kvm

Biarea: 150 kvm

Tomtarea: 0.8703 ha

MÄKLARE

DELA:

facebook twitter pinterest email

ENG

SÅLD

Thomas Swenson

Thomas har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1999. Med sina många år i branschen har han stor erfarenhet och kunskap om marknaden. Med siktet inställt på kvalitet och kundnöjdhet går han helhjärtat in i varje uppdrag. Att få representera några av Sveriges vackraste och mest exklusiva hem och gårdar under varumärket Residence Christie´s ser han som ett stort privilegium. Thomas bor med sin familj på en gård strax söder om Linköping och som fastighetsmäklare är hans verksamhetsområde Linköping och Östergötland med omkringliggande landskap.

Tack för ditt mail, vi återkommer snarast

Något gick fel, var god försök igen senare

ALLA BILDER

BESKRIVNING

BILDER

KONTAKT

stäng bildvy