Villa backa 1 - Residence Christie's International Real Estate

ENG

Residence Logo

Nyhetsbrev

Kontakt

Sagolik och karaktärsfull sekelskiftesdröm med parkliknande trädgårdstomt.

MÄKLARE: Thomas Swenson

Villa Backa är en osedvanligt vacker och karaktärsfull sekelskiftesdröm anno 1907 uppförd av lantbruksingenjör Otto Nilsson. Bostaden fungerade vid denna tid som huvudbyggnad i det största privata godset i Höörs kommun. Huset har influerats av den typiska skånska arkitekturen med tydliga influenser från Bosjökloster slott, med sina trappstegsgavlar och en gedigen granitstensgrund av handhuggna granitblock. Nuvarande ägare, som ägt fastigheten sedan 1997, har låtit genomföra restaurering och modernisering av bostadsbyggnaden för att åter låta Villa Backa blomstra som privatbostad.
Idag är Villa Backa en sagolik och karaktärsfylld sekelskiftesdröm med stora generösa rum. Eldstäder i både entréplan och i källare, genomgående vackra original trägolv, tilltalande stuckaturer i tak och fantastiskt vackra dörrposter bjuder in till varje sällskapsrum. Allt detta genuina och gedigna har i vacker harmoni förädlats med exklusiva detaljer. Nämnas kan specialbeställt kök från Canadaköket i Uppsala som inkluderar bland annat gasspis från italienska Ilve och platsbyggda stuckaturklädda skåp - men självklart finns många fler detaljer att njuta av.
Entrévåning omfattar fem vackra salonger samt ett magnifik sällskapsrum - som också är hjärtat i bostaden. Den vackra eldstaden och den karaktäristiska trappan som leder oss upp till familjevåningen är fullständigt betagande vacker. Familjevåning med sex utmärkta sovrum. Under hela bostadshuset finner vi en generös och fräsch källarvåning med bl.a sällskapsrum och vinkällare.
Garagebyggnaden uppfördes år 2000 och ritades av arkitekt med syfte att skapa en byggnad som gick i harmoni med bostadsbyggnaden. Resultatet är förträffligt. Trappstegsgavlar kombinerades med en modern gästvåning, garage med plats för tre bilar och allt i samma karaktäristiska stil.
Trädgårdstomten är parkliknande, gräsmattan böljande vackert mot den storslagna gårdsplanen och pelarna vid entrén ramar in de gamla storslagna ekarna i trädgården. Hjärtligt välkommen!

LÄS MER

FAKTA

Område: Skåne

Adress: Villa backa 1

Antal rum: 15

Boarea: 404 kvm

Biarea: 409 kvm

Tomtarea: 4462 kvm

Pris/bud: 17 900 000 KR

MÄKLARE

DELA:

facebook twitter pinterest email

ENG

PLANRITNINGAR

PLATS

Thomas Swenson

Thomas har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1999. Med sina många år i branschen har han stor erfarenhet och kunskap om marknaden. Med siktet inställt på kvalitet och kundnöjdhet går han helhjärtat in i varje uppdrag. Att få representera några av Sveriges vackraste och mest exklusiva hem och gårdar under varumärket Residence Christie´s ser han som ett stort privilegium. Thomas bor med sin familj på en gård strax söder om Linköping och som fastighetsmäklare är hans verksamhetsområde Linköping och Östergötland med omkringliggande landskap.

Tack för ditt mail, vi återkommer snarast

Något gick fel, var god försök igen senare

ALLA BILDER

BESKRIVNING

BILDER

PLANRITNINGAR

KARTA

DOKUMENT

KONTAKT

stäng bildvy