Västkustvägen 403 - Residence Christie's International Real Estate

ENG

Residence Logo

Nyhetsbrev

Kontakt

Gästgifveri med utmärkt geografiskt läge

MÄKLARE: Thomas Swenson

Fleninge Gästgifvaregård har anor från 1660-talet. Året då Jean Baptiste Bernadotte blev utsedd till kronprins av Sverige, 1810, sägs det att Fleninge Gästgifvaregård också var det gästgifveri som blivande kung Karl XIV Johan sökte logi på. Det är med andra ord med kunglig glans som ramar in detta strategiskt belägna gästgifveri. Välkommen till Fleninge!

Gästgifveritraditionen sträcker sig långt tillbaka. Ofta byggdes de utmed vägar där det färdades handelsresande. Bönderna i trakten fick i uppdrag att med jämna mellanrum uppföra dessa landmärken till byggnader. 1615 antogs stadgarna att varje häradshövding skulle tillse att det med ett mellanrum på 1,5 mil fanns ett gästgifveri. 1660 uppfördes Fleninge Gästgifveri av Lorens Rottenborg. Till sin hjälp hade han traktens bönder.
Sedan dess har Fleninge Gästgifvaregård varit en naturlig samlingspunkt för resande, traktens affärsmän och medborgarna att tillsammans fira högtider som bröllop, födelsedagar och andra stunder då en festlig sammankomst pockat på.

Nu är det en ny tid som nalkas. Ett modernt gästgifveri kommer säkerligen att även framöver vara en samlingspunkt - för företag, näringsliv, personer med anknytning till trakten eller för övernattande gäster. Att bedriva verksamheter av olika slag i en fastighet och i en byggnad med dessa egenskaper är ett privilegium. Vi finner festlokaler, övernattningsrum för uthyrning alternativt en egen lägenhet, restaurangkök, orangeri med värmesystem (!), möjliga lokaler att inreda kontor i och dessutom outnyttjade ytor i form av separat gårdshus. Lägg till utmärkta parkeringsmöjligheter och snart börjar en fastighet där vi kan skapa oss en modern samlingspunkt anno 2021 att träda fram ur dessa historiska byggnader.
Drömmer du om att skapa ett livsstilsboende där många verksamheter kan rymmas och där det redan finns en intäkt från nuvarande verksamhet - då har du hamnat rätt!

Geografiskt ligger Fleninge Gästis osedvanligt bra. Med bil tar det ca 10 minuter från Helsingborg och knappt en kilometer bort löper E6:an. Fastigheten har under 2000-talet genomgått stora restaureringsarbeten. Under åren 2005-2007 byggdes en smakfull och tilltalande handikappanpassad entré till. Hiss, ramp och trapphus i en härligt modern tappning - men som framhåller det säregna och genuina från huvudbyggnaden. Dessutom uppfördes "The Victorian Lodge" 2008. Ett modernt orangeri med värmesystem, stengolv och isolerglas. Allt för att kunna nyttjas under större delen av året.

Med dessa enkla inledande ord hälsar vi er välkomna till en ny tid för Fleninge Gästis!

LÄS MER

FAKTA

Område: Skåne

Adress: Västkustvägen 403

Antal rum: 13

Boarea: 700 kvm

Tomtarea: 3679 kvm

Pris/bud: 9 800 000 KR

MÄKLARE

DELA:

facebook twitter pinterest email

ENG

PLANRITNINGAR

PLATS

Thomas Swenson

Thomas har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1999. Med sina många år i branschen har han stor erfarenhet och kunskap om marknaden. Med siktet inställt på kvalitet och kundnöjdhet går han helhjärtat in i varje uppdrag. Att få representera några av Sveriges vackraste och mest exklusiva hem och gårdar under varumärket Residence Christie´s ser han som ett stort privilegium. Thomas bor med sin familj på en gård strax söder om Linköping och som fastighetsmäklare är hans verksamhetsområde Linköping och Östergötland med omkringliggande landskap.

Tack för ditt mail, vi återkommer snarast

Något gick fel, var god försök igen senare

ALLA BILDER

BESKRIVNING

BILDER

PLANRITNINGAR

KARTA

DOKUMENT

KONTAKT

stäng bildvy